Charleroi werd

Charleroi kan nederlaag tegen Antwerp plaatsen: "Strijdbaar, dat nemen we mee"

28 juli om 23:21
Laatste update: 28 juli om 23:34

Sporting Charleroi staat na de eerste speeldag nog met lege handen. De Zebra's kwamen vroeg op achterstand tegen Royal Antwerp FC. Dat doelpunt van Vincent Janssen kwamen ze nooit meer te boven: 0-1. Daan Heymans probeert echter positief te blijven.

Vooral voor de koffie had Charleroi het knap lastig tegen een balvast Antwerp. "Ik denk dat we te laat wakker werden. Onze tweede helft was beter", overschouwt Heymans de partij bij Sporza. Daar was een tactische uitleg voor. "We zijn een beetje van systeem veranderd en hebben meer druk naar voren gezet. Dat lag ons beter."

Uiteindelijk mocht die aanpassing dus toch niet baten. Groter dan dat wil Heymans de nederlaag niet maken. "We speelden tegen een goeie ploeg en we komen van ver. We hebben ons strijdbaar getoond en dat pakken we mee", onthoudt hij voornamelijk de positieve dingen. "Er was weinig tijd om de nieuwe jongens in te passen, maar iedereen heeft zijn job gedaan."

Volgende week krijgt Charleroi een nieuwe kans om haar rekening te openen. Dan stappen de Henegouwers op de bus richting Sint-Truiden. Ook die ploeg verloor met 1-0 bij de start van haar campagne.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.