Delorge na zege KAA Gent op KV Kortrijk

Delorge vol lof bij Gent na zege op Kortrijk: “Heel goede spits, heeft persoonlijkheid”

28 juli om 20:59

Mathias Delorge is pas net speler van KAA Gent en mocht direct starten tegen KV Kortrijk. De Buffalo’s wisten met 0-1 te winnen en de voormalige middenvelder van STVV was te spreken over zijn start bij Gent in de Jupiler Pro League.

Delorge uitte zich dankbaar richting Andri Gudjohnson en Franck Surdez na de zege van Gent op Kortrijk. “We kennen de kwaliteiten van AndrI, die scoorde op een mooie voorzet van Franck. Gelukkig kunnen we zo de drie punten mee naar huis nemen”, deelt Delorge via de officiële kanalen van Gent.

Delorge is zeer complimenteus over Gudjohnsen bij Gent. “Ik vind het echt een heel goede spits. Hij heeft ook persoonlijkheid – die straalt hij ook uit. Ik kijk er naar uit om hem beter en beter te leren kennen”, aldus Delorge.

Delorge geeft aan dat de timing van het Gentse doelpunt uitstekend was tegen Kortrijk. “Kortrijk kwam inderdaad sterk uit de kleedkamer in de tweede helft. Maar goed, het was een mooie aanval die we goed afmaken. Daarna was het een halfuurtje knokken geblazen. Vechten”, vertelt Delorge.

Voor Delorge is het heel snel gegaan bij Gent na zijn transfer van STVV. “Heel snel. Maar ik bekijk dat positief: ik ben naar hier gekomen om te spelen en op dit moment loopt alles heel vlot. Nu is het even genieten en op naar donderdag. Het gaat een mooie ervaring zijn waar ik geweldig naar uitkijk”, sloot de Limburger af over de aankomende match tegen Vikingur in de tweede voorronde van de Conference League.