Gent wint met 0-1 in Kortrijk dankzij doelpunt Gudjohnsen

Gent pakt dankzij doelpunt Gudjohnsen felbevochten overwinning tegen Kortrijk

28 juli om 18:04

KAA Gent begon het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League met een zwaarbevochten 1-0 overwinning tegen KV Kortrijk. Gent wist de zege binnen te halen dankzij een doelpunt van Andri Gudjohnsen in de 60e minuut. De Ijslandse spits sloeg toe na een voorzet van Franck Surdez.

In de eerste helft slaagde geen van beide teams erin om te scoren, ondanks enkele veelbelovende kansen. Kortrijk had de eerste echte mogelijkheid toen Massimo Bruno een goed schot afleverde dat door Roef met zijn vingertoppen over de lat werd geduwd. Gent probeerde het tempo op te voeren met combinaties rond de zestien. Toch leverde het balbezit van Gent weinig op, aangezien Kortrijk vooral verdedigend sterk stond en de bezoekers weinig ruimte gaven om gevaarlijk te worden.

KV Kortrijk zette Gent vooral in de tweede helft flink onder druk en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Met name in de slotfase probeerde Kortrijk nog een gelijkmaker te forceren. Ferri kopte over na een voorzet van De Neve en Kadri slalomde door de Gentse verdediging, maar kon de bal uiteindelijk niet afmaken. Doelman Roef van Gent moest enkele keren ingrijpen, waaronder een belangrijke redding op een schot van Mehssatou in de 75e minuut.

Gent wist echter stand te houden en hield de voorsprong vast tot het eindsignaal. Trainer Wouter Vrancken, die zijn eerste officiële wedstrijd met Gent coachte, kan tevreden terugkijken op een solide prestatie van zijn team. Ondanks de druk van Kortrijk hield Gent de nul en begon het seizoen met een belangrijke overwinning.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.