Hoofdtrainer Riemer over het afgelopen seizoen van Anderlecht

Riemer: “Toen was Anderlecht de best voetballende ploeg, we waren extreem gevaarlijk”

28 juli om 15:32

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, vertelt over het nieuwe seizoen van Anderlecht in de Jupiler Pro League en blikt ook terug op het afgelopen seizoen. Anderlecht wist in de eerste match drie punten te behalen door met 1-0 te winnen van STVV.

Riemer blikt vooruit op de kansen van Anderlecht in het nieuwe seizoen. “In dit seizoen kunnen we opnieuw onze vleugels gaan spreiden. Wij willen de basis zo veel mogelijk behouden om daar jaar na jaar een extra laagje aan toe te voegen. Het scheelde niet veel of we hadden vorig jaar onze droom gerealiseerd en de titel gepakt”, citeert Het Laatste Nieuws Riemer.

Riemer wordt vervolgens geconfronteerd dat het afgelopen seizoen niet was op de manier waarop er van Anderlecht verwacht mag worden. Volgens Riemer speelde paars-wit heel goed toen alle spelers binnen de selectie fit waren.

“In de maanden oktober en november was Anderlecht de best voetballende ploeg van België. We hadden een voorhoede met Hazard, Dreyer en Dolberg die extreem gevaarlijk was”, geeft de oefenmeester van Anderlecht aan.

Riemer sluit af door aan te geven dat niemand graag tegen Anderlecht wilde spelen op dat moment, maar dat deze lijn door blessureleed niet doorgetrokken kon worden. “We hebben dat nooit als excuus willen inroepen, maar het is voor mij wel een verklaring waarom de kwaliteit van ons voetbal niet constant genoeg was”, besluit Riemer.