Coosemans wil eerste doelman bij Anderlecht blijven: "Zien wat toekomst brengt"

27 juli om 23:45

In de partij tussen RSC Anderlecht en STVV kreeg Colin Coosemans een basisplek en de kans om zich te tonen. Tonen hoefde hij zich echter niet te doen, want de doelman kwam amper in actie in de 1-0 overwinning.

"Ik heb nog nooit zo weinig in mijn zestienmeter gestaan", lachte hij achteraf tegenover Het Nieuwsblad. De doelman leek veelal op een extra spelverdeler en moest als doelman amper in actie komen. "STVV koos er duidelijk voor om te verdedigen en wij hadden moeite met het vinden van openingen. Dat is hun goed recht, zeker met al die vertrokken spelers", aldus Coosemans.

Coosemans hield alvast de nul en zet daardoor weer een nieuwe stap om eerste doelman te blijven. "Of ik nu ook de rest van de competitie die rol van eerste keeper wil? Zeker, elke gespeelde wedstrijd voor Anderlecht is een match gewonnen. Maar we zullen zien wat de toekomst brengt", aldus de doelman.

Brian Riemer sloot het alvast niet uit, al lijkt Anderlecht wel nog te blijven zoeken naar een nieuwe doelman. "Ik kan er weinig over vertellen. Misschien is het een cliché, maar ik bekijk het match per match. We zien wel waar het eindigt", besluit Coosemans.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.