Wedstrijdverslag Beerschot tegen OH Leuven

Beerschot en OH Leuven delen de punten na duel dat pas loskwam

27 juli om 20:08
Laatste update: 27 juli om 20:08

Beerschot heeft bij de terugkeer naar de Jupiler Pro League een punt gepakt in eigen huis. Tegenstander OH Leuven kon het meeste aanspraak maken op de zege, maar uiteindelijk bleef het doelpuntloos in Antwerpen.

Dirk Kuijt had plek voor één nieuwkomer in zijn basiselftal. De Nederlander zette zijn lansgenoot Brian Plat in de Beerschot-verdediging. Verder alleen de bekende namen van de ploeg die vorig seizoen promotie afdwong. Ook bij OH Leuven geen verrassingen aan de aftrap. Coach Oscar Garcia liet nieuwkomers Burger Verstraete en William Balikwisha op de bank beginnen.

Beide ploegen begonnen met de nodige ambities aan het duel, maar echt doortastend waren ze niet. Beerschot zocht de aanval, maar was niet nauwkeurig genoeg in de laatste fase. Na bijna een half uur spelen leek Suphanat Mueanta OHL op voorsprong te brengen, maar de Thaise flankspeler stond buitenspel en dus ging het feest niet door. 

Vlak voor de rust dacht OHL aanspraak te kunnen maken op een strafschop toen Mathieu Maertens neerging in het doelgebied, maar arbiter Put wuifde het weg. Zodoende gingen de twee ploegen rusten zonder doelpunten. 

De tweede helft begon gelijk al met meer vertier. Amper vier minuten was de match weer op gang of OHL leek de ban te breken. een kopstoot van Ewoud Pletinckx is werd ternauwernood van de lijn gehaald door notabene Beerschot-spits Charly Keita.

Ook Beerschot schoot in actie en Simion Michez haalde de knap achterlijn, maar zijn voorzet kwam net niet aan bij Thibaud Verlinden. Na bijna 70 spel was OHL weer eens dichtbij de openingsgoal toen Mathieu Maertens Beerschot-doelman Davor Matijaš omspeelde. De middenvelder schoot echter jammerlijk in het zijnet. Bovendien ging de vlag omhoog wegens offside.

Even later kon Ezechiel Banzuzi vrij koppen, maar had Matijas een prima redding in huis en verwerkte tot hoekschop. Ook in de slotfase had de doelman van Beerschot nog enkele goede parades in huis en daarmee bezorgde hij zijn ploeg een punt. Een punt dat het gezien de kansenverhouding misschien niet verdiende.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.