Dortmund betaalt 25 miljoen euro voor Couto

Bizar: 'City ontvangt 25 miljoen voor verdediger die nooit zijn debuut maakte'

27 juli om 18:40

Als de laatste plooien zijn gladgestreken, gaat Borussia Dortmund zich versterken met Yan Couto. De Braziliaan gaat Manchester City, waar hij nooit voor uitkwam, ongeveer 25 miljoen euro opleveren.

Couto werd de voorbijgegane twee seizoenen gestald bij City's partnerclub Girona. Pas in de afgelopen jaargang groeide de Braziliaan uit tot een belangrijke speler voor de Spaanse stuntploeg. Toch gaat het sterke seizoen hem een mooie transfer opleveren, meldt Fabrizio Romano.

De vleugelverdediger, die vroeger te boek stond als 'de nieuwe Dani Alves' is persoonlijk akkoord met Dortmund en is momenteel in afwachting van de laatste details. Dortmund gaat volgens Romano maximaal 25 miljoen euro inclusief bonussen overmaken naar Manchester.

Opvallend is dat Couto slechts een enkele keer tot de wedstrijdselectie van City behoorde. Dat was toen The Citizens het in 2021 opnamen tegen Leicester City voor de Community Shield.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.