Promovendus Dender zwoegt en strijdt zich naar punt én stunt tegen Union

27 juli om 17:50
Laatste update: 27 juli om 18:04

Nadat Club Brugge de competitie niet met een overwinning kon openen heeft Union een dag later ook punten laten liggen. Het was wel een hele wedstrijd baas, maar vond geen gaatje in de muur van promovendus Dender, dat zelf een treffer afgekeurd zag worden door de VAR. Het bleef 0-0.

Union was de hele wedstrijd de meest dominante ploeg en zocht snel naar een openingsdoelpunt, maar had het ook de volledige partij knap lastig met het stevige blok van promovendus Dender. Het leek al snel duidelijk dat Dender, dat in 2010 degradeerde uit de JPL, geen makkelijke klus ging worden voor de vicekampioen.

Doelman Michael Verrips moest tot twee keer tussenkomen na een poging van Union, maar het was de thuisploeg dat het eerst kon scoren en vieren. Ruyssen lanceerde Nsimba een keer goed. Hij wist Moris te verslaan, maar vertrok vanuit een buitenspelpositie. Na een VAR-check werd het doelpunt dan ook terecht afgekeurd, maar het was een serieuze waarschuwing voor Union.

Direct na de rust voerden de Brusselaars de druk op en moest Verrips een lage knal van Puertas uit zijn hoek duiken. Ook Teklab stuitte op de ex-doelman van KV Mechelen. De beste kans was uiteindelijk toch voor Dender. David Hrncar kwam het dichtst bij een doelpunt en zag zijn poging vanop afstand op de paal uiteenspatten.

Union bleef de overhand houden in de wedstrijd, maar ontsnapte in de slotfase nog aan een achterstand. Dender dwong vier corners op rij af, waarbij Lennard Hens de derde corner bijna rechtstreeks en Olympisch in doel draaide. Aan de andere hield Verrips zijn netten nog schoon na een poging van invaller Khalaili, waardoor het 0-0 bleef en Dender mocht terugblikken op een geslaagde JPL-terugkeer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.