Gent ziet sterkhouder De Sart vertrekken naar Al-Rayyan uit Qatar

OFFICIEEL: Gent ziet sterkhouder De Sart vertrekken naar Al-Rayyan uit Qatar

30 juli om 21:18

Julien De Sart heeft definitief de overstap gemaakt van KAA Gent naar Al-Rayyan uit Qatar. Op deze manier ruilt de 29-jarige defensieve middenvelder de Jupiler Pro League in voor de Stars League.

Het vertrek van De Sart bij Gent hing al even in de lucht, maar is nu ook via de clubkanalen bevestigd. De Sart had nog een contract tot de zomer van 2028, maar het bod van Al-Rayyan heeft de club overtuigd. De Sart bleek eerder al open te staan om zijn transfer te maken.

Door de transfer van De Sart naar Al-Rayyan rinkelt de kassa in Gent flink. Er wordt gesproken over een transfersom van ongeveer 7 miljoen euro. Volgens transfermarkt heeft De Sart een transferwaarde van 7.5 miljoen euro.

Met De Sart vertrekt er een steunpilaar bij Gent. De verdedigende middenvelder speelde maar liefst 143 wedstrijden voor Gent. Hierin was hij achttien keer trefzeker en leverde hij acht assists aan zijn ploegmaats. De Sart speelde eerder voor Standard, KV Kortrijk, Zulte Waregem, Derby Country en Middlesbrough. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.