Riemer verrast, Coosemans kan eerste doelman van RSC Anderlecht blijven

26 juli om 18:42
Laatste update: 26 juli om 18:46

RSC Anderlecht zag deze zomer Kasper Schmeichel vertrekken en haalde voorlopig nog geen nieuwe doelman. Daardoor begint Colin Coosemans voorlopig als eerste doelman aan het seizoen. Al kan die voorlopig ook permanent worden.

Bij Het Nieuwsblad geeft coach Brian Riemer namelijk aan dat het niet uitgesloten is dat Coosemans dit seizoen gewoon eerste doelman blijft bij Anderlecht. "In onze stijl van spelen is het heel belangrijk dat we een meevoetballende keeper hebben. Jongens die comfortabel zijn met de bal aan de voet. Coosemans is zo’n doelman", klinkt het.

Het jeugdproduct van Club Brugge krijgt tegen STVV en mogelijk ook daarna dus nog de kans om zich te tonen en ervoor te zorgen dat Anderlecht geen doelman meer zoekt. "Coosemans komt in aanmerking om nummer één te zijn, maar tot de transfermarkt sluit op zes september sluiten we geen enkele deur", besluit Riemer.

Bij Anderlecht zocht men de voorbije weken alvast wel nog naar een doelman en werden onder meer Koen Casteels en Jean Butez al genoemd als potentiële aanwinsten. Die eerste koos voor Al-Qadsiah terwijl Antwerp-doelman Butez voorlopig ook het buitenland lijkt te verkiezen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.