Keeper Mike Penders (18) verdedigt doel KRC Genk tegen Standard

Penders (18) onder de lat bij Genk: ''Courtois is hier eveneens jong begonnen''

26 juli om 14:35

Mike Penders komt met zijn 18-jarige leeftijd nog maar net kijken, maar dat weerhoudt de nieuwe trainer Thorsten Fink er niet van om de doelman tegen Standard onder de lat te posteren.

Fink is zich ervan bewust dat er druk komt kijken. ''Je weet dat jonge spelers fouten kunnen maken. Voor een doelman is dat nog moeilijker, want als die een fout maakt is het goal'', aldus Fink volgens Het Laatste Nieuws.

De trainer kon het niet laten te refereren aan historische successen van jonge doelmannen. ''Maar de vorige doelman (Maarten Vandevoordt, red.) was ook 18. Thibaut Courtois is hier eveneens jong begonnen. Dat zijn positieve voortekenen, toch?'', zei de coach.

Fink heeft het volste vertrouwen in Penders na een sterke voorbereiding. ''Mike kende een goede voorbereiding, tegen Feyenoord en Lille (3-1-verlies en 2-2, red.) keepte hij sterk'', aldus de Duitse oefenmeester.

Het Jupiler Pro League-duel tegen Standard gaat zondagmiddag om 13:30 van start in de Cegeka Arena.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.