"Wat ik bij KRC Genk kon aantreffen, heeft me in positieve zin verrast"

26 juli om 08:44

Thorsten Fink begint zondag aan het nieuwe seizoen met KRC Genk. Fink coachte vorig seizoen nog rivaal STVV, maar kon die aanbod naar eigen zeggen niet laten liggen.

"Ik ben iedereen op en rond STVV dankbaar dat ik er in alle rust mijn werk kon doen", aldus Fink bij Het Belang Van Limburg. "Maar de aanbieding van KRC Genk kon ik niet laten liggen. Ik wilde opnieuw een stap vooruit zetten en wat ik hier trof, heeft me in positieve zin verrast. De accommodatie en academie zijn uniek, dit zijn zowat de beste omstandigheden, waarin ik al kon werken.”

In de voorbereiding zag Fink al heel wat mooie dingen. "Ik ben heel tevreden met het engagement van de ploeg. Ik hou niet van spelers die lui zijn, alles draait om energie. Dat willen we meteen tonen tegen Standard. Een tegenstrever met een bepaalde faam. Hopelijk zijn de benen fris genoeg, de jongens zijn diep moeten gaan. Maar dat is absoluut nodig, willen we straks de fitste ploeg van het land zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.