Heeft STVV nu al de nieuwe Delorge in huis? "Hij maakte een goede indruk"

27 juli om 18:05

STVV zag flink wat pionnen vertrekken deze zomer en moest ook afscheid nemen van Mathias Delorge, die koos voor een avontuur bij KAA Gent. Een vervanger hebben de Kanaries niet gehaald, al leek men daarvoor vooral in eigen huis te kijken.

STVV kondigde recent namelijk de contractverlenging van Arthur Alexis aan, die het voorbije seizoen nog in de jeugd speelde. Bij STVV gelooft men echter enorm in de achttienjarige middenvelder, die wordt gezien als de opvolger van Delorge.

"In de voorbereiding maakte Alexis een goede indruk centraal op het middenveld", zegt sportief directeur André Pinto op de officiële kanalen. "Nu krijgt hij de kans om kracht bij te winnen en zich in te passen op het hoogste niveau", klinkt het.

De jonge middenvelder blijkt ook bijzonder leergierig te zijn. "Arthur viel de jongste seizoenen op door zijn enorme leergierigheid. Hij volgde een persoonlijk feedbackprogramma bij ons hoofd opleidingen, Tsuyoshi Takano, en schreef na elk gesprek nauwkeurig zijn tactische en technische werkpunten op in een eigen notitieboekje. Op die manier boekte Arthur heel wat vooruitgang", klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.