Ajax komt goed weg tegen Serviërs, Godts geeft assist op winnende doelpunt

25 juli om 22:47
Laatste update: 25 juli om 22:47

Ajax is er door een late treffer van Branco van den Boomen in geslaagd om in de eigen Johan Cruijff Arena te winnen van FK Vojvodina. Onze landgenoot Mika Godts kwam als invaller tussen de lijnen en verzorgde de assist op die winnende goal.

De nieuwe Ajax-coach Francesco Farioli verraste door met spelers als Kian Fitz-Jim, Youri Baas, Christian Rasmussen en Remko Pasveer in de basis te beginnen. Vooral de ‘voorlopige’ keuze voor laatstgenoemde leek niet goed uit te pakken. Ajax begon zwak aan de wedstrijd en doelman Pasveer leverde tot tweemaal toe een bal door het midden in bij Vojvodina.

Na een weifelend begin kwam Ajax er steeds beter in. Carlos Forbs, die de voorkeur had gekregen boven Godts, kon vanaf de rand van de zestien uithalen, maar de doelman van Vojvodina bracht redding. Daarna kregen ook Jorrel Hato, Rasmussen en Kenneth Taylor kansen. De Nederlanders gingen uiteindelijk toch met 0-0 de rust in.

In de tweede helft wist Ajax de goede vorm niet vast te houden. Hato liep na een onnodig opstootje tegen een gele kaart aan en even later kreeg ook Taylor een gele prent. Farioli zag zijn ploeg minder voor de dag komen en greep in door Godts en Steven Berghuis in te brengen. Vojvodina kreeg vlak daarna twee enorme kansen om op voorsprong te komen, maar Ajax zwijmde.

Na die kansen probeerde Farioli nogmaals het tij te keren met het inbrengen van onder andere middenvelder Branco van den Boomen. Godts was al goed bezig toen hij in de 85e minuut zette een actie inzette en een scherpe voorzet gaf Van den Boomen kopte raak en bepaalde de 1-0 eindstand.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.