Cercle Brugge keert met een gelijkspel terug uit Schotland

Cercle Brugge keert met een gelijkspel terug uit Schotland

25 juli om 22:24
Laatste update: 25 juli om 22:24

In de tweede voorronde van de Europa League is Cercle Brugge donderdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt tegen Kilmarnock FC. In Schotland gaf de Vereniging een voorsprong uit handen.

Cercle Brugge begint zondag aan het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League met een verplaatsing naar Westerlo. Donderdag begon evenwel al het Europese seizoen tegen Kilmarnock FC. Ook de Schotten zijn nog niet aan de competitie begonnen.

Het spel zat meteen op de wagen. Na 30 seconden claimde de thuisploeg al tevergeefs een strafschop. De scheidsrechter en de VAR waren evenwel niet onder de indruk van de val van Armstrong. Daarna ging het op en af, maar de grasmat liet goed voetbal niet toe. Pas op het halfuur kreeg Cercle Brugge twee kansen. Olaigbe en Ouattara lieten het na om te scoren.

Voorsprong uit handen
Voor een doelpunt was het wachten tot na de pauze. Olaigbe maakte zich vrij en vond de verste hoek, 0-1 voor Cercle Brugge. Op het uur dacht de thuisploeg gescoord te hebben, maar na een corner stond de assistent met de vlag omhoog. Bij de voorzet was de bal achter de lijn gegaan. Uitstel was geen afstel, want na 69 kwam de gelijkmaker toch op het bord. Vassell kopte tegen Donnely, die zonder het zelf wist scoorde.

In het slot van de partij ging de thuisploeg nog vol voor de winst, maar Cercle Brugge hield stand. Op donderdag 1 augustus staat de return in het Jan Breydelstadion op het programma. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.