Rode Duivel Alexis Saelemaekers ex-RSC Anderlecht geniet interesse

Veel interesse in Saelemaekers: 'Naast Leicester en Juventus nog drie clubs'

25 juli om 16:49

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, maar voor een groot aantal spelers is het nog niet zeker waar ze komend seizoen zullen spelen. Onder hen is Rode Duivel Alexis Saelemaekers. De polyvalente winger werd eerder aan Leicester City en Juventus gelinkt, maar kan blijkbaar op nog meer interesse rekenen.

Saelemaekers kan op een sterk seizoen terugblikken onder Thiago Motta bij Bologna. Daarmee speelde hij zich duidelijk in de kijker. Volgens het Italiaanse Calciomercato zijn er naast Leicester en Juventus -waar z'n ex-coach hem er opnieuw graag bij zou hebben- nog kapers op de kust. Ook Fulham, Nottingham Forest en West Ham United zouden concrete interesse hebben in de ex-RSC Anderlecht-speler. 

Saelemaekers speelde dan wel 140 officiële wedstrijden bij AC Milan én werd er Italiaans kampioen, toch mag hij er met zekerheid vertrekken deze zomer. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde zo'n 12 miljoen euro, maar de Milanezen zouden een bedrag rond de 20 miljoen willen ontvangen. 

Wie ook zo goed als zeker lijkt te vertrekken bij AC Milan is Divock Origi. Hij werd ondertussen al gedegradeerd naar de U23, met de bedoeling hem zo snel mogelijk van de hand te doen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.