Hayen gaat vol voor titel met Club Brugge: "Willen niet opnieuw achtervolgen"

25 juli om 15:33

Club Brugge wist afgelopen seizoen na een heel moeilijke reguliere competitie uiteindelijk toch nog onverwacht de titel te pakken en zich tot kampioen te kronen. Dit seizoen is het dan ook de grote titelfavoriet, wat Nicky Hayen ook had verwacht.

De voorbije jaren is Club Brugge altijd één van de grote titelfavorieten geweest en dat is ook deze campagne niet anders. "Dat is ieder seizoen zo", weet Hayen. Waar de ambitie van Club Brugge ligt is ook duidelijk, ze gaan weer volop voor de titel. "Dat is ook onze ambitie, we willen ons niet verstoppen. We zullen proberen onze start niet te missen en van daaruit op te bouwen tot we ons doel kunnen bereiken", klinkt het op zijn persconferentie.

Om goed te beginnen zal Club Brugge dus ook voorbij KV Mechelen moeten raken. Geen enorm grote test lijkt dat te gaan worden, al wil Hayen Malinwa zeker niet onderschatten. "Uit ervaring weet ik dat de kleintjes, en zo wil ik ze eigenlijk niet noemen, altijd iets meer kunnen tegen Club. We zijn voor iedereen waakzaam", geeft hij aan.

Eén ding is duidelijk, na de gemiste Supercup tegen Union wil Hayen een reactie zien. En hij gelooft ook dat die er komt. "Na Union was er een goed gesprek en heb ik een positieve reactie gezien. We willen dit seizoen niet opnieuw achtervolgen. Union was een valse start, maar ik voel dat we klaar zijn", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.