'Geen zware blessure, maar RSC Anderlecht moet Amuzu wel even missen'

25 juli om 14:44

RSC Anderlecht heeft meer uitsluitsel gekregen over de blessure van Francis Amuzu. De winger blesseerde zich in de galawedstrijd tegen VfL Wolfsburg en is nu enkele weken buiten strijd.

Na ongeveer 35 minuten spelen en bij een 0-1 achterstand tegen Wolfsburg liep het mis voor Amuzu. De flankaanvaller ging neer na een duel met een Duitse verdediger en leek ernstig gekwetst. Er werd gevreesd om een zware blessure, maar al bij al valt het toch nog mee.

Eerder deze week raakte al bekend dat het niet om een kruisbandblessure gaat en volgens Het Nieuwsblad waren de scans ook enigszins geruststellend. Grote schade aan de knie is er niet te zien bij Amuzu, waardoor hij niet lang buiten strijd is.

Hoelang Anderlecht niet kan rekenen op Amuzu is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou wel om minstens enkele weken zijn waardoor de flankaanvaller de competitiestart toch zal moeten missen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.