Oud-Heverlee Leuven stelt Chukwubuikem Ikwuemesi voor

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven stelt nieuwe spits Ikwuemesi voor

24 juli om 18:23

Oud-Heverlee Leuven heeft woensdagavond z'n nieuwste aanwinst voorgesteld. De 22-jarige Chukwubuikem Ikwuemesi is de nieuwe spits van de Leuvenaren. Hij komt over van Salernitana en tekende ondertussen een contract voor drie seizoenen.

Ikwuemesi speelde sinds vorige zomer bij de Italiaanse club. Mede door wat blessureleed slaagde hij er slechts één keer in de netten te doen trillen in de Serie A. Dat bleek meteen ook voldoende om andere oorden op te zoeken. 

De Nigeriaanse spits lag echter wel nog onder contract tot medio 2027 bij Salernitana, waardoor er al eerder gemeld werd dat er sprake zou zijn van een transfersom van zo'n 1,8 miljoen euro. Vorige zomer betaalde Salernitana hetzelfde bedrag aan NK Celje. Voor de Sloveense club scoorde hij 10 keer en leverde 5 assists af in 32 wedstrijden.

CEO Frédéric Van den Steen is alvast opgetogen met de komst van de linkspoot. "Ikwuemesi is een jonge speler met enorm veel potentieel en groeimarge", klinkt het op de website van OHL. "Zijn profiel geeft ons veel mogelijkheden in de aanvalslinie. We zijn zeer blij met zijn komst, maar het belangrijkste is dat de speler zeer hongerig was om naar OH Leuven te komen. Want spelers die goesting hebben, presteren doorgaans beter."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.