De Telegraaf: 'De transfer van Omgba (21) naar KAA Gent is geregeld'

24 juli om 13:00
Laatste update: 24 juli om 13:13

De transfer van Aimé Omgba naar KAA Gent gaat tóch door. NAC Breda gaat akkoord met het aanbod van de Buffalo's, die de transfersom van de aanvallende middenvelder in drie termijnen willen betalen. 

Volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag van 2,87 miljoen euro. Daar komt nog zo'n 300.000 euro aan 'gegarandeerde bonussen' bovenop, wat Omgba de duurste uitgaande transfer van de promovendus maakt.

Een spoedvergadering op dinsdagavond tussen de directie van NAC was nodig om de transfer van Omgba te redden. De deal leek lange tijd helemaal rond, maar dreigde op het laatste moment te klappen toen NAC de volledige transfersom in één keer wenste te ontvangen. Dat was volgens KAA Gent tegen eerder gemaakte afspraken in. 

Omgba liet zich daarna woedend uit over NAC, dat hem een transfer door de neus geboord zou hebben. "Ik ben transfervrij naar NAC gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan", klonk het toen nog.