'Tijd voor Voetbal' predikt rust na late transfers RSC Anderlecht: "Begrijpelijk"

26 juli om 19:44
Laatste update: 26 juli om 19:44

Bij RSC Anderlecht is het op inkomend transfervlak voorlopig bijzonder stil gebleven, wat onder meer Jesper Fredberg al flink wat kritiek opleverde. De achterban hoopte deze zomer toch al enkele nieuwe jongens te kunnen verwelkomen, maar voor het panel van 'Tijd voor voetbal', de podcast van VoetbalPrimeur.be, komt die kritiek toch wat te vroeg.

"Hier in België beginnen we er gewoon ook heel vroeg aan", begint redacteur Michiel Vercauteren. "De transfermarkt is nog een volledige maand open. Club Brugge heeft wel al enkele transfers kunnen realiseren, maar als ploeg moet je toch vooral heel vroeg al zelf een speler verkocht hebben om je huiswerk een maand voor het einde van de transferperiode helemaal klaar te hebben", klinkt het.

Daar gaat Glenn Schrader ook mee akkoord, al had hij toch zeker één nieuwkomer verwacht. "In doel was het toch al even duidelijk dat Kasper Schmeichel zou vertrekken. Daarop hadden ze wel vroeger kunnen anticiperen aangezien ze nu met Colin Coosemans aan het seizoen zullen beginnen en dat is toch een heel groot vraagteken", geeft hij aan.

Stormloop aan nieuwelingen
Maar een hele zak met nieuwe spelers vind Schrader niet meteen nodig. En al zeker niet eind juli. "Het afgelopen seizoen waren ze op een paar punten na toch ook bijna kampioen? Hun basiself is op Zeno Debast, Ludwig Augustinsson en Schmeichel ook bijna hetzelfde gebleven. Dan moet je nog geen enorm aantal nieuwe spelers gaan aantrekken."

Heel vroeg nieuwe spelers halen, is volgens hem ook een groot risico. "Nu had Anderlecht wel een nieuwe flankaanvaller kunnen halen. Maar tijdens de voorbereiding viel Amuzu, die normaal ging vertrekken, weer uit met een blessure. Je kan ook geen geld uitgeven dat je niet hebt. Het is begrijpelijk dat Anderlecht geen geld uitgeeft dat het nog niet heeft", aldus Schrader.

De opvolger van Thomas Delaney
Met Delaney heeft RSC Anderlecht in het tussenseizoen wel nog een – in principe – basispion verloren. Komt er nog een nieuwe speler aan om zijn vertrek op te vangen? "Die zal er waarschijnlijk wel nog komen", begint Vercauteren.

"Mats Rits en Majeed Ashimeru zijn op zijn positie wel alternatieven, samen met Theo Leoni. Maar hij bracht ook ervaring en ik geloof dat dat één van de posities is waar ze zich nog zullen proberen versterken", klinkt het.

Schrader kijkt daarvoor dan eerder naar Ashimeru, die net zijn handtekening heeft gezet onder een contractverlenging. "Het is vooral belangrijk dat Ashimeru fit blijft. Vorig seizoen toonde hij in de Play-Offs toch zijn kwaliteiten en ik denk dat een fitte Ashimeru wel een goede 'aanwinst' kan zijn", besluit hij.