El Ouahdi (KRC Genk) toont ambities: "Willen geschiedenis schrijven"

23 juli om 13:35
Laatste update: 23 juli om 13:38

Zakaria El Ouahdi treedt morgen al aan in de Olympische Spelen. De speler van KRC Genk verstopt zijn ambities niet: hij wil de gouden medaille.

"Als we de finale halen, dan zitten we hier tot half augustus en missen we drie speeldagen van de Jupiler Pro League", rekent El Ouahbi uit bij Gazet Van Antwerpen. "Maar de Olympische Spelen laat je niet zomaar schieten, hè. Dit is een unieke kans. Voor mezelf als jonge speler, maar ook voor het Marokkaanse voetbal in het algemeen. We willen geschiedenis schrijven en gaan voor niets minder dan goud. We geloven écht dat dat mogelijk is."

El Ouahdi heeft resoluut voor Marokko gekozen. "Dat is een persoonlijke keuze. Elke atleet moet dat voor zichzelf uitmaken. Ik heb nooit een teken van leven van de Belgische voetbalbond of de Rode Duivels gekregen. Niet dat ik dan had getwijfeld, hoor. Ik voel me prima bij de Marokkaanse nationale ploeg. Het is een smeltkroes van verschillende talen en culturen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.