Vrancken over stijlbreuk met Vanhaezebrouck bij Gent

Vrancken over stijlbreuk met HVH bij Gent: “Makkelijker vertrouwensband kweken”

23 juli om 14:01

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KAA Gent, vertelt over de aanpassingen bij de Buffalo’s onder zijn nieuwe leiding. Gent was gewend aan het leiderschap van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck.

Vrancken vertelt over de manier waarop de spelers van Gent zich aanpassen aan zijn speelwijze. “De spelers werken keihard en pikken het op. Maar ze denken nog wat te veel na. Bij een nieuwe aanpak is het typisch dat je als speler zó fel focust op de nieuwe zaken dat je je naturel een beetje verliest”, deelt Vrancken aan Het Laatste Nieuws.

Vrancken benadrukt dat hij bij Gent niet kan verwachten dat alles plots vlot loopt. “De spelers moeten wennen aan de laagdrempeligheid. Ik wíl dat ze iets zeggen, dat ze participeren. Soms is het nog trekken en sleuren”, aldus Vrancken.

Vrancken wil dat de spelers van Gent uit hun schulp kruipen en zich durven te uiten. “Die voorzichtigheid mag weg. De drempel ligt nu lager en zo kunnen we makkelijker een vertrouwensband kweken. Zonder de hiërarchie te verliezen”, meent Vrancken.

Tot slot krijgt Vrancken de vraag of dit een stijlbreuk is met Vanhaezebrouck bij Gent. “Dat moet je aan andere mensen vragen. Ja, ik werk op een andere manier. We zijn andere persoonlijkheden. Maar ik heb veel respect voor Hein en voor het werk dat hij hier heeft geleverd”, besluit Vrancken.