Vrancken ondanks interesse Club Brugge en Royal Antwerp FC

Vrancken (Gent) over interesse Club Brugge en Antwerp: "Vier clubs belden"

23 juli om 11:28

Wouter Vrancken is begonnen aan zijn eerste periode als hoofdtrainer bij KAA Gent, de club waar hij eerder als speler ook al actief was. Dit nadat hij vlak voor het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen beladen afscheid bij KRC Genk.

Vrancken was al twee jaar actief als hoofdtrainer bij Genk. Maar toch kwam er abrupt een einde aan deze periode. “Net voor de play-offs verscheen er in de pers dat er troubles waren met Genk. Dan is alles op gang gekomen” vertelt Vrancken aan Het Laatste Nieuws.

Naast de interesse van Gent waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Vrancken. “Vier clubs (Gent, Club Brugge, Royal Antwerp FC en Hajduk Split, red.) hebben dan naar mijn makelaar gebeld”. Uiteindelijk viel de keuze toch op een overstap naar Gent.

Dit had mede te maken met de nieuwe Gent-eigenaar Sam Baro. Hierover vertelt Vrancken het volgende. “Hij is 'echt' als persoon. Snap je? Je kan heel 'to the point' met hem praten. Zonder tralala. We hebben geen halfuur over het financiële gebabbeld. Om maar te zeggen... Onze visies kwamen op alle vlakken overeen.”

Tot slot geeft Vrancken het volgende aan over zijn eerdere periode bij Gent. Dit was tijdens zijn spelerscarrière, toen hij tot 72 optredens kwam voor de Buffalo’s. “En natuurlijk kende ik als speler mijn mooiste periode bij Gent. Op en naast het veld. Dat speelde natuurlijk mee”. Aldus Vrancken.