Ten Hag wil Mazraoui bij United halen

'Bayern zoekt oplossing voor Mazraoui, Man United en West Ham willen pion'

22 juli om 20:03

Manchester United hoopt Noussair Mazraoui deze zomer in huis te kunnen halen. De rechtervleugelverdediger, die door nog één Premier League-club begeerd wordt, mag bij een juist bod vertrekken van Bayern München. 

Dat nieuws meldt transferexpert Florian Plettenberg maandagmiddag. De Duitse journalist van Sky Sport weet dat naast Manchester United ook West Ham United Mazraoui op de korrel heeft. Eerste concrete gesprekken hebben zelfs al plaatsgevonden. 

Mazraoui prijkt bovenaan het verlanglijstje van beide clubs, en staat zelf ook welwillend tegenover een stap naar de Premier League. Bij Bayern was de Marokkaans international de twee voorbije seizoenen, mede vanwege blessureleed, niet altijd verzekerd van een basisplaats. 

De Duitse topclub van trainer Vincent Kompany is dan ook bereid om de 26-jarige rechtsback te verkopen, mits het juiste geldbedrag op tafel wordt gelegd. Aanvankelijk verlangde het 30 miljoen euro voor hem, maar dat lijkt niet reëel. Bayern heeft de vraagprijs nu omlaag geschroefd naar 20/25 miljoen euro. 

Mocht Mazraoui, die in Duitsland nog een contract heeft tot medio 2026, daadwerkelijk naar United verkassen, dan treft hij daar in Ten Hag zijn oude leermeester. De Nederlandse manager liet hem doorbreken bij Ajax, waar ze samen grote successen vierden. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.