Ontgoocheling na Club Brugge - Union: "Volgens mij was het geen penalty"

21 juli om 12:00

Club Brugge heeft met 1-2 verloren van Union. Hans Vanaken was na de partij teleurgesteld en kwam nog eens terug op de strafschop.

"Ik denk we een te lage intensiteit etaleerden in de eerste helft", aldus Vanaken op de officiële website. "Niet dat we weggespeeld werden, maar de duels moesten beter, en we speelden ook iets te statisch en vonden we te weinig de vrije ruimte, iets wat we na de rust wel veel beter deden. Toen konden we wel wat druk zetten, scoorden we misschien iets te laat, maar volgens mij was een gelijkspel zeker verdiend."

De 0-1 kwam er via een strafschop. "Volgens mij was het geen penalty. Hoelang duurde het eer de bal dan toch op de stip ging, vier minuten? Wel, dan weet je het wel denk ik. Simon pakt hem dan, maar toch gaat de bal nog onder hem binnen. Dan weet je dat je tegen Union, als je achter komt te staan, het moeilijk wordt om nog iets te forceren."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.