Club Brugge-trainer Nicky Hayen na nederlaag van Club Brugge in Supercup

Nederlaag Club Brugge komt aan: "Geen alarmbellen, maar wel bepaalde bezorgdheid"

21 juli om 10:00

Landskampioen Club Brugge greep zaterdag naast de Supercup. Het verloor met 1-2 van bekerwinnaar Union. Daar was Nicky Hayen ver van tevreden over.

In de Supercup duurde het lang alvorens Club Brugge echt in de match kwam. Dat zag ook Hayen. "De gretigheid was bij Union groter dan bij ons in de eerste zestig minuten. Daarna toonden we wel een reactie, maar die bleek te laat", aldus de trainer van Club Brugge op de website van zijn ploeg.

Wat scheelde er met Club Brugge? "We toonden te weinig intensiteit en speelden te statisch om een ploeg die gretiger was uit verband te spelen. Het laatste half uur was daarentegen wel goed. Daar moeten we op verder bouwen, maar we moeten dat wel langer kunnen volhouden."

Hoe moet het anders de komende weken? "Iedereen moet honderd procent zijn, dan zie je het echte Club Brugge. Of de alarmbellen nu afgaan? Nee, maar er is wel een bepaalde bezorgdheid over die eerste zestig minuten. Iedereen moet in de spiegel kijken. Dat zijn misschien al grote woorden, maar wij willen er van bij het begin staan", besloot Hayen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.