Union pakt Belgische Supercup, Club Brugge in eigen stadion verslagen

Union pakt Supercup, Club Brugge in eigen stadion verslagen

20 juli om 21:57
Laatste update: 20 juli om 21:57

Union Saint-Gilloise heeft voor het eerst in het bestaan de Belgische Supercup gewonnen. In het Jan Breydelstadion werd kampioen Club Brugge met 1-2 verslagen. Een betwiste penalty-fase in eerste helft bleek zo beslissend voor de match.

Het begin van de eerste helft bood niet al te veel spektakel. Beide ploegen probeerden de aanval wel te zoeken, maar deden dat met te weinig overtuiging.  Blauw-zwart had het meest de bal en combineerde soms vlot naar doel van Union, maar dat hield de defensie gesloten.

Tien minuten voor de rust was er plots opschudding. Bij een snelle counter van Union was er licht contact tussen Romero en Union-aanvaller Kabangu, die laatste ging naarbij gewillig naar de grond. Arbiter Van Driessche wees naar de stip en na een minutenlang VAR-check mocht Puertas aanleggen. Met enig fortuin eindigde de bal achter Mignolet. Het betekende een  0-1 ruststand.

Romero bleef achter in de kleedkamer en kende zo een ongelukkig debuut voor Blauw-Zwart. Spileers kwam in zijn plaats. Gelijk na de aftrap stond Union al op 0-2. Mignolet verkeek zich op een scherpe vrije schop van Puertas en Leysen scoorde van dichtbij.

Club-coach Hayen bracht daarop Onyedika en Nilsson. De kampioen zette Union onder druk, maar de 0-3 leek eerder te vallen dan de 1-2. Union verprutste legio kansen om de match in het slot te gooien.

Naar het einde toe zette Club nog eens aan en nieuwkomer Tzolis scoorde een mooie goal. De Griek schoot de bal met fraai in de bovenhoek. In de slotfase kreeg Tzolis ook nog dé kans op de gelijkmaker, maar tot twee keer toe redde Union-doelman Moris.

Zo heeft Union de eerste prijs van het seizoen gewonnen. De Supercup werd een prooi voor de Brusselaars nadat het zeer effectief met de kansen was omsprongen. Coach Pocognoli zal in zijn nopjes zijn met al gelijk zijn eerste prijs.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.