Nog werk te doen op Bosuil: Antwerp verliest galamatch van Parma

20 juli om 21:39
Laatste update: 20 juli om 21:39

Royal Antwerp FC is in de jaarlijkse galamatch tegen een nederlaag gelopen. Tegen het naar de Serie A gepromoveerde Parma werd het 1-2.  De Great Old kwam nog wel op voorsprong, maar de Italianen bogen het in tijdsbestek van drie minuten om.

De match was een reprise van de Europacup II-finale van 1993, maar ook deze keer kon Antwerp niet winnen van de Italianen (destijds werd het op Wembley 1-3). De nieuwe coach Jonas De Roeck had in de basiself plaats ingeruimd voor nieuwelingen Tjaronn Chery, Ayrton Costa en Denis Odoi.

Antwerp begon nog aardig aan de match en Michel Ange Balikwisha zette de Reds na 24 minuten op voorsprong. Niet veel later scoorde Parma echter twee keer binnen drie minuten. Zo keek Antwerp na een half uur spelen op de Bosuil plots tegen een 1-2 achterstand aan.

Na de pauze bracht De Roeck zes andere spelers in, onder andere de net vastgelegde doelman Zion Suzuki. Die slikt geen tegentreffer in de tweede helft. Antwerp probeerde nog en onder andere Gyrano Kerk was dicht bij de gelijkmaker. Die viel echter niet en zo ging Parma er met de winst vandoor.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.