Overzicht oefenwedstrijden: KAA Gent, Cercle én KV Kortrijk gaan onderuit

20 juli om 17:00
Laatste update: 20 juli om 17:23

De voorbereiding op het seizoen 2024 – 2025 is in volle gang. De ploegen uit de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League spelen daarom heel wat oefenwedstrijden. VoetbalPrimeur.be houdt je op de hoogte van de matchen.

Feyenoord – Cercle (1-0)
Cercle Brugge heeft de laatste oefewedstrijd van de voorbereiding niet winnend weten af te sluiten. Op het oefencentrum van Feyenoord ging het met 1-0 onderuit tegen de Nederlandse topclub, waar Brian Prise nu trainer is.

De Nederlanders deden het nog zonder enkele EK-gangers, maar kenden wel heel wat bekende namen in de ploeg waaronder ook Ayase Ueda. De Japanner zag hoe zijn ploeg al na vier minuten voetballen op voorsprong kwam tegen de Vereniging.

Cercle Brugge wist uiteindelijk ook nog flink wat gevaar te creëren, maar een doelpunt viel niet. In het slot leek Cercle ook nog een strafschop te verdienen, scheidsrechter Nagtegaal besloot die onbegrijpelijk niet te fluiten.

AZ – KV Kortrijk (3-0)
Voor KV Kortrijk werd het geen geslaagde generale repetitie in Nederland, dat zwaar onderuit ging tegen AZ. Het zag niet alleen sterkhouder Sissako uitvallen, maar werd ook nog met drie tegendoelpunten terug huiswaarts gestuurd.

KAA Gent – Zulte Waregem (0-2)
Ook voor KAA Gent werd het een oefenwedstrijd om snel te vergeten. Een experimenteel en bijzonder jong KAA Gent had het moeilijk tegen Essevee, dat met een sterke ploeg voor de dag kwam. Al na twaalf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Nyssen.

De jongens van Wouter Vrancken hadden geen antwoord op Essevee en zagen Erenbjerg al vroeg in de tweede helft de score verdubbelen. Daar bleef het ook bij. Donderdag wacht voor Gent de partij tegen Vikingur.

Standard - Norwich City (1-1)
Nadat Norwich City eerder deze week zwaar onderuit ging tegen Club Brugge was Standard zaterdag de nieuwe tegenstander. Ivan Leko rekende in die partij op zijn mogelijk sterkste elf, met onder meer Mathieu Epolo in doel. De jonge doelman moest zich na negen minuten voetballen al omdraaien en zag Sainz de Engelsen op voorsprong brengen.

Lang bleef die voorsprong echter niet staan. Slechts vijf minuten later was het verdediger Ibe Hautekiet die alweer voor de gelijkmaker van de Rouches kon zorgen. Kort daarop zag Leko ook nog hoe nieuwe aanwinst Boli Bolingoli geblesseerd naar de kant moest. Het ging daarna op en af, maar doelpunten maken zat er niet meer in. Op het uur wisselde Leko ook flink wat pionnen, wat er het spel niet beter op maakte. Het bleef 1-1.

Olympiakos - KV Mechelen (2-0)
Ook voor KV Mechelen werd het een moeilijke laatste oefenpot. In het Nederlandse Vlaardingen kende het bijzonder veel moeite met de Griekse topclub en Conference League-winnaar Olympiakos, dat het met 2-0 haalde van Malinwa.

Al na een half uur voetballen lag de eindstand vast nadat Christos Mouzakitis en Geson Martins voor de doelpunten wisten te zorgen. De jongens van Besnik Hasi zochten nog wel naar een aansluitingstreffer, maar vonden die niet meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.