Diegem ziet Mpanzu contract tekenen bij Lierse: "Wat zijn onze rechten nog?"

22 juli om 19:40

Bij Lierse SK kan men komend seizoen rekenen op Beni Mpanzu, die zijn handtekening heeft gezet onder een éénjarig contract. Pijnlijk nieuws ook voor Diegem, dat hoopte om zelf nog te kunnen rekenen op Mpanzu.

Mpanzu was het voorbije seizoen nog actief bij Diegem, waar hij indruk maakte en ook nog een verbintenis tot medio 2025 had. De club wilde ook komend seizoen op hem rekenen, maar Mpanzu besloot op 30 april eenzijdig zijn ontslag aan te bieden en een vrije speler te zijn.

“Letterlijk zeven minuten voor middernacht, helemaal aan het einde van de daarvoor voorziene periode is hij tot dat digitale ontslag overgegaan", zegt Diegem-manager Pieter Jacobs bij Het Nieuwsblad. "Dat vinden wij heel spijtig, want we hadden op hem gerekend."

Bij Diegem zag men Mpanzu enkele weken later dan uiteindelijk ook een contract tekenen bij Lierse, zonder dat het een vergoeding kreeg. "Wij maken afspraken en sluiten contracten met spelers, maar staan nu zelf voor een voldongen feit. Wat zijn onze rechten dan nog? Binnen de club wordt er alleszins bekeken wat we kunnen doen", geeft Jacobs nog aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.