Bayern Munchen krijgt waarschuwing: "Kompany is absoluut een risico"

19 juli om 11:16

Vincent Kompany staat voor zijn vuurdoop bij Bayern Munchen. Volgens Gary Lineker neemt Bayern wel een risico, want bij Burnley FC toonde Kompany sterktes én zwaktes.

"Kompany is absoluut een risico, omdat hij nog niet echt die ervaring heeft", aldus Lineker bij SportBild. "Bayern krijgt Pep Guardiola niet. Hij zit nog niet aan het eind van zijn ontwikkeling. Het eerste seizoen bij Burnley was geweldig, met prachtig voetbal. Na de promotie naar de Premier League was het een pak moeilijker, ook al had Burnley miljoenen geïnvesteerd - zij het niet bijzonder succesvol. Kompany was wat eigenwijs met zijn speelstijl."

Door zijn aanvallende stijl liep Kompany vaak op counters bij Burnley. "Maar bij Bayern zal het veel makkelijker zijn, omdat hij over betere spelers beschikt. Ik vind Vincent een leuke gast. Hij heeft iets, hij is heel intelligent en hij zal een hele goede trainer zijn. Zijn gedrag zal respect afdwingen bij een club. Dat is heel belangrijk bij Bayern."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.