'Real Madrid volgt Hato'

'Real heeft tekort aan verdedigers: Laporte, Leite en Hato kandidaten'

19 juli om 09:00
Laatste update: 19 juli om 09:15

Jorrel Hato staat op de radar van Real Madrid. De jonge verdediger van Ajax wordt gevolgd door de Koninklijke, meldt Diario AS vrijdagochtend. Ook Diogo Leite en Aymeric Laporte zijn kandidaten.

Real Madrid zit krap in de centrale verdedigers nu David Alaba door een blessure pas in november wordt terugverwacht. Antonio Rüdiger en Eder Militão blijven als enige zekerheidjes over voor coach Carlo Ancelotti. De na een huurperiode teruggekeerde Jesús Vallejo hoeft namelijk niet op veel kansen te rekenen.

De Spaanse kampioen en Champions League-winnaar zat niet voor niets achter Leny Yoro aan. De jonge Franse verdediger werd als buitenkansje gezien, maar Real werd flink overboden door Manchester United. De Engelsen betaalden naar verluidt 62 miljoen euro voor Yoro. Dat is zeker twintig miljoen meer dan Real op tafel wilde leggen.

Diario AS noemt vrijdag enkele alternatieven. Zo zou Aymeric Laporte terug kunnen keren vanuit Saudi-Arabië en staat ook Diogo Leite op het lijstje. De Portugees van Union Berlin moet zo'n achttien miljoen euro kosten. Daarnaast volgde Real Madrid de afgelopen maanden ook Hato, klinkt het. De achttienjarige Ajax-verdediger verlengde in maart echter nog zijn contract tot medio 2028. Daardoor lijkt een transfer van Hato nu niet aannemelijk.

Real Madrid is namelijk niet van plan om diep in de buidel te tasten voor een verdediger. De La Liga-grootmacht geeft er in dat geval de voorkeur aan om Aurélien Tchouaméni een linie terug te halen. Alleen een buitenkansje kan de opstelling van Real veranderen, aldus AS.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.