Sebastiaan Bornauw even terug bij RSC Anderlecht: ''Sterke band met club''

Bornauw even terug bij RSC Anderlecht: ''Sterke band met club''

19 juli om 07:30

RSC Anderlecht oefent zaterdag om 13.30 tegen VfL Wolfsburg en treft paars-wit een oude bekende. Bij de Duitse club staat namelijk Sebastiaan Bornauw onder contract.

Anderlecht zit nog steeds in het hart van Bornauw. ''Ik heb een heel sterke band met deze club, het betekent veel voor mij. Ik bracht daar meer tijd door dan bij mijn ouders'', vertelde de centrale verdediger aan Wolfsburger Allgemeine.

Ook vertelde Bornauw over de band met Yari Verschaeren. ''Ik heb daar nog een paar vrienden. We zaten op dezelfde school en gingen in de zomer bij elkaar eten'', zei Bornauw.

Bornauw was kandidaat voor de Rode Duivels tijdens het EK, maar ging toch niet mee. ''Misschien was het beter geweest, maar het had ook slechter gekund. Maar het belangrijkste is dat de jongens er alles uit probeerden te halen'', zei Bornauw.

Wolfsburger Allgemeine kwam met een prachtige opsomming van het verleden van RSC Anderlecht. 'De lijst met internationale sterren die ooit voor Anderlecht speelden is lang en bekend. In dit kader mogen de nieuwe coach van FC Bayern München, Vincent Kompany, Walter Baseggio, Arie Haan, Frank Arnesen, Jan Koller, Romelu Lukaku en Jeremy Doku genoemd worden.'

Het jeugdproduct van paars-wit speelde in totaal 24 Jupiler Pro League-matchen voor RSC Anderlecht en vertrok in 2019 naar 1.FC Köln voor 13,5 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.