'RSC Anderlecht laat viertal weten dat het mag uitkijken naar nieuwe uitdaging'

18 juli om 22:46

Bij RSC Anderlecht is het op inkomend vlak voorlopig bijzonder stil en moest het ook al afscheid nemen van verschillende pionnen. De club is ook nog van plan om afscheid te nemen van meerdere spelers.

Dat valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Eerder raakte al bekend dat Amadou Diawara mag vertrekken bij de club, maar hij is niet de enige die op zoek mag naar een nieuwe uitdaging. Ook Kristian Arnstad en Marco Kana kunnen de club nog verlaten, net zoals Ishak Abdulrazak.

Arnstad werd net zoals Kana een grote toekomst voorspeld, maar wist nooit helemaal door te breken bij Anderlecht. De twintigjarige Noor speelde het voorbije seizoen zelfs even stoplap als linksachter, maar kwam uiteindelijk niet verder dan vijftien partijen voor paars-wit.

Ook voor Kana is het verhaal bij Anderlecht mogelijk afgelopen. Hij is terug na zijn uitleenbeurt aan KV Kortrijk, waar hij zich niet volledig in de basis wist te knokken. Hij herstelt momenteel nog van een blessure en heeft bij paars-wit nog een verbintenis tot medio 2026.

Ook terug van een uitleenbeurt is Abdulrazak. De 22-jarige Nigeriaan werd met grote verwachtingen weggehaald bij Norrköping, maar brak niet door bij paars-wit. Het voorbije seizoen werd hij uitgeleend aan BK Häcken, waar hij ook amper in actie voor kwam.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.