OFFICIEEL: Schmeichel keert niet terug, Coosemans even nummer één

18 juli om 18:58
Laatste update: 18 juli om 19:01

RSC Anderlecht nam deze zomer afscheid van Kasper Schmeichel, die nog steeds geen nieuwe club heeft gevonden. Een terugkeer naar RSC Anderlecht komt er echter niet aan.

Dat heeft de Deense doelman inmiddels zelf aangekondigd via zijn social media. Bij Anderlecht verlengde men het aflopende contract van de 37-jarige doelman niet en hij is deze zomer ook geen target om opnieuw in huis te halen. Schmeichel wordt wel hevig gelinkt aan Celtic, al is er nog geen definitief akkoord.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kasper Schmeichel (@kasperschmeichel)

Bij Anderlecht blijft men echter wel speuren naar een nieuwe doelman, beweert Het Nieuwsblad. Onder meer Koen Casteels werd genoemd, maar hij koos voor een lucratieve overgang naar Saudi-Arabië. Verder klonk ook de naam van Daniel Peretz, al lijkt die bij het Bayern München van Vincent Kompany te gaan blijven.

Zoals het er naar uitziet zal Colin Coosemans dus als eerste doelman aan het seizoen beginnen. De nu 31-jarige doelman, die in 2021 transfervrij werd overgenomen van KAA Gent, kan tegen STVV zijn vierde wedstrijd in het shirt van RSC Anderlecht spelen. Winteraanwinst Mads Kikkenborg blijft voorlopig tweede doelman en wacht nog op zijn debuut voor Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.