Smets over transfer van STVV naar Genk

Smets over transfer van STVV naar Genk: “Jammer dat er zo gereageerd wordt”

18 juli om 12:14

Matte Smets voelt zich al helemaal thuis bij KRC Genk, zoals bleek tijdens de oefenwedstrijd tegen Go Ahead. Na de wedstrijd sprak de jonge verdediger over zijn ambities en zijn controversiële transfer van STVV naar Genk. Hij ging in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Natuurlijk was het een moeilijke keuze," zei Smets, maar hij benadrukte dat hij soms naar zichzelf moest kijken om de beste beslissingen voor zijn carrière te nemen. Bij STVV veroorzaakte de overstap van Smets voor ophef, vooral omdat ook Jarne Steuckers eerder dezelfde keuze maakte. 

De club voelde zich verraden en uitte hun ongenoegen met een persbericht en een opvallende foto van Smets als een Romein, vergezeld van de woorden: 'Tu quoque, fili mi?' Dat is een verwijzing naar de beroemde uitspraak van Julius Caesar. 

Smets reageerde hierop door te zeggen: "Ik heb alles gegeven voor STVV in de jaren dat ik er gespeeld heb. Het is jammer dat er dan zo gereageerd wordt, maar je weet hoe het gaat met sociale media. Ik houd me daar een beetje buiten."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.