Smets over keuze voor KRC Genk: "Voelde dat deze club mij écht wou"

18 juli om 08:00
Laatste update: 18 juli om 08:42

Matte Smets heeft KRC Genk verkozen boven Anderlecht. Bij Het Laatste Nieuws geeft hij tekst en uitleg bij die keuze. Hij voelde vooral veel vertrouwen van KRC Genk. 

Bij KRC Genk komt hij coach Thorsten Fink opnieuw tegen. "Het is een groot voordeel, maar je kiest natuurlijk niet alleen puur voor een coach. Genk was gewoon de ploeg die mij het meest vertrouwen gaf. Ik voelde dat deze club mij écht wou", stelt Smets.

Anderlecht viste uiteindelijk achter het net. "Je gaat naar elke ploeg luisteren en moet vervolgens de voor- en nadelen afwegen. Ik snap dat sommige mensen zullen zeggen dat Anderlecht logischer was omdat ze Europees spelen en Genk dit jaar niet, maar ergens zie ik dat als een voordeel. Ik kan dit seizoen opbouwen. Ik geloof dat wij een heel goed jaar kunnen hebben en hopelijk dan het volgende in de Champions of Europa League kunnen uitkomen."

KRC Genk betaalde door een clausule in het contract maar 2,25 miljoen euro voor Smets.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.