KV Kortrijk boekt overtuigende oefenzege tegen het Franse Amiens

17 juli om 20:00

KV Kortrijk speelde woensdag een oefenwedstrijd tegen het Franse Amiens SC. Kortrijk boekte een overtuigende 5-0 zege. Zaterdag oefenen de Kerels nog tegen AZ.

Kortrijk begon het beste aan de wedstrijd tegen Amiens en kon meteen enkele kansen afdwingen. Vooral op stilstaande fases was KVK gevaarlijk. Zo raakte Afolabi onder andere de paal met een harde vrije trap. In de eerste helft was er ook minder goed nieuws. Zo geraakte Seck na een kwartier spelen geblesseerd en moest hij op een draagberrie van het veld gedragen worden. Scoren lukte echter niet meer in de eerste helft en zo was het 0-0 bij de rust.

Na de rust toonde Kortrijk zich een pak trefzekerder. Na een hoekschop wist Decoene raak te koppen. Het tweede doelpunt was eentje van Franse makelij. Wirsiy dwong de Franse defensie tot een eigen doelpunt met een scherpe voorzet. Daarna was het de beurt aan Messaoudi om de 3-0 op het bord te zetten.

Kortrijk bleef echter doorduwen. De 4-0 kwam op naam te staan van Nathan. En vlak voor het laatste fluitsignaal wist ook El Idrissy zijn doelpuntje nog mee te pikken. Komende zaterdag oefent KVK nog tegen het Nederlandse AZ Alkmaar.