‘Anderlecht wil Turkse jeugdinternational Karapo naar Brussel halen’

Gerucht: ‘Anderlecht wil Turkse jeugdinternational naar Brussel halen’

16 juli om 22:11
Laatste update: 16 juli om 22:13

RSC Anderlecht zou geïnteresseerd zijn om de Turkse verdediger Ayberk Karapo in te lijven. De jeugdinternational staat onder contract bij Manisa FK, dat op het tweede niveau in Turkije speelt.

Ayberk Karapo is een centrale verdediger van 19 jaar oud. Zijn club vraagt ​​zo'n 2 miljoen euro voor de jeugdinternational, zo weet de Italiaanse website Calcio Mercato. Ook Galatasaray en Atalanta zouden de speler willen halen.

Karapo maakte zijn debuut in het eerste elftal toen hij net 17 jaar was geworden. In zijn eerste seizoen groeide hij al gelijk uit tot vast basisspeler. Ondertussen kwam hij ook zes keer uit voor de belofteploeg van Turkije. 

Of de talentvolle verdediger na een eventuele overgang direct inzetbaar is bij paars-wit is zeer de vraag, op Transfermarkt valt namelijk te lezen dat de speler in december van 2023 een kruisbandblessure opliep en sindsdien niet meer in actie kwam voor zijn club.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.