Degryse over Yamal: “De vergelijking met Messi”

Degryse over Spanje en Yamal op EK: “Klaar om Mbappé tot uiterste te drijven”

16 juli om 12:24

In een recent interview met Het Laatste Nieuws blikte Marc Degryse terug op het afgelopen EK en prees hij de prestaties van Spanje, met speciale aandacht voor het jonge talent Lamine Yamal. 

"Eigenlijk bestaan daar geen superlatieven meer voor," aldus Degryse. Yamal, slechts zestien toen het toernooi begon, maakte indruk met vier assists en een doelpunt, en toonde klasse en elegantie op het veld.

Degryse benadrukte dat Yamal's prestaties op zo'n jonge leeftijd bijna ongezien zijn, en trok vergelijkingen met Lionel Messi. "Je kan bijna niet anders dan de vergelijking te maken met Lionel Messi," zei hij, wijzend op hun gezamenlijke achtergrond bij Barcelona en hun linkervoetigheid. "Om die bal er tegen Frankrijk op die manier binnen te trappen, is geweldig.”

Yamal heeft volgens Degryse alles in zich om de records van Messi te benaderen. Samen met zijn teamgenoot Nico Williams brengt hij een nieuwe, frisse wind in het voetbal. "Het zijn jonge spelers die klaar zijn om Mbappé en co tot het uiterste te drijven," zei Degryse. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.