Doelman Suzuki (21) verlaat STVV en tekent bij Italiaanse Parma

OFFICIEEL: Recordtransfer STVV, Suzuki tekent bij Italiaanse Parma

15 juli om 19:14
Laatste update: 15 juli om 19:27

STVV heeft medegedeeld dat Zion Suzuki definitief een transfer maakt naar Parma. De doelman van de Kanaries ruilt de Jupiler Pro League in voor de Italiaanse Serie A. Eerder werd er gesproken over een transfersom rond de 10 miljoen euro. STVV heeft aangegeven dat het om een recordtransfer gaat. 

Met de verkoop van Suzuki heeft STVV een recordtransfer gemaakt. Het eerdere uitgaande record stond op naam van Takehiro Tomiyasu. Hij vertrok voor 7 miljoen euro naar Bologna. Met de transfer van Suzuki moet ongeveer 10 miljoen euro verdiend zijn. 

Suzuki werd in de zomer van 2023 door STVV gehuurd van Urawa Reds. STVV was dusdanig tevreden over Suzuki dat de club besloot om Suzuki definitief over te nemen. STVV betaalde in de afgelopen winterse mercato 4 miljoen euro voor Suzuki.

Suzuki kwam in totaal 32 wedstrijden uit voor STVV. Hierin wist de 21-jarige doelman zes keer de nul te houden voor de Kanaries. Uiteindelijk moest Suzuki zich 50 keer omdraaien bij STVV. Naast zijn matchen voor STVV heeft Suzuki ook 10 matchen voor Japan achter zijn naam staan.