Oranje-duo in elftal van MARCA met EK-revelaties

MARCA stelt elftal met EK-revelaties samen: twee ex-spelers uit de JPL in elf

14 juli om 20:15

De finale tussen Spanje en Engeland moet nog gespeeld worden, maar MARCA heeft alvast een elftal samengesteld met de revelaties van dit toernooi. Het team van de Spaanse sportkrant heeft ook twee oude bekenden van de JPL in het team staan.

Bart Verbruggen, die in het verleden nog uitkwam voor RSC Anderlecht verdedigt het doel. 'Dit EK zal niet de geschiedenis ingaan als het meest spectaculaire ooit, met name dankzij de magnifieke prestaties van verschillende doelmannen, wier prestaties totaal onverwacht waren. Eén van hen is Verbruggen. Hoewel hij niet onbetwistbaar was in Brighton, overhandigde Ronald Koeman hem de sleutels. Hij maakte reddingen die verklaren waarom Oranje voor het eerst sinds 2004 in de halve finale stond.'

Ook Georges Mikautadze, in het verleden nog een revelatie bij RFC Seraing, krijgt dankzij zijn drie doelpunten en één assist een plekje in het elftal. Met Ferdi Kadioglu, Baris Yilmaz en Arda Güler is Turkije 'hofleverancier'. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.