RSC Anderlecht verliest oefenmatch tegen SC Braga met 2-1

Domper voor paars-wit, Anderlecht verliest oefenwedstrijd tegen Braga

14 juli om 14:29

RSC Anderlecht heeft het trainingskamp in Portugal afgesloten met een nederlaag. In de Algarve werd het 2-1 voor SC Braga, de nummer vier van het voorbije Liga Portugal-seizoen.

Paars-wit, dat vorige week zaterdag nog met 3-0 te sterk was voor de Nederlandse kampioen PSV, startte tegen Braga met de volgende elf namen: Coosemans, Sardella, Leoni, Engwanda, N’Diaye, Rits, Verschaeren, Stroeykens, Angulo, Vázquez en Amuzu. Onder andere Anders Dreyer en Kasper Dolberg waren nog niet beschikbaar.

Bij rust stond het 0-0 bij het duel dat werd afgewerkt op het veld van FC Famalicão. Doelman Colin Coosemans had zich in de eerste helft onderscheidden met een aantal fraaie reddingen. Vlak na rust kwam Anderlecht toch op achterstand. Na een dik uur spelen maakte Francis Amuzu gelijk voor paars-wit. Tien minuten voor tijd schoot de Spanjaard Gabri Martínez Braga echter alsnog naar de zege.

Anderlecht speelt deze zomer op zaterdag 20 juli nog tegen het Duitse VfL Wolfsburg en op zondag 21 juli tegen het Franse Metz. Op zaterdag 27 juli staat dan de eerste match in de Jupiler Pro League op het programma: thuis tegen STVV.