Cercle Brugge gelijk, Beerschot verliest van Charleroi

Beerschot onderuit tegen Charleroi, Cercle Brugge gelijk tegen AS Monaco

13 juli om 14:32

Promovendus Beerschot ging met 0-3 onderuit in een oefenmatch tegen Sporting Charleroi en Cercle Brugge speelde met 1-1 gelijk tegen AS Monaco. Daan Heymans wist namens de Zebra’s twee keer te scoren en ook Parfait Guiagon pikte zijn doelpunt mee. Bij Cercle Brugge kwam topschutter Kevin Denkey tot scoren.

Charleroi toonde zich efficiënt tegen Beerschot. De Beren begonnen met hoge druk en een stevig tempo aan de match, maar konden dit niet omzetten in doelpunten. Charleroi had hier minder moeite mee, de eerste kans voor de Zebra’s was raak via een kopdoelpunt van Heymans.

Na een half uur spelen wist Charleroi de voorsprong te verdubbelen tegen Beerschot. Guiagon kreeg de bal met een gelukje in de voeten en twijfelde vervolgens niet. Guiagon werkte de bal uiteindelijk fraai in het doel.

In de tweede helft wist Beerschot zich dominant te tonen, maar opnieuw leverde dit Beerschot geen doelpunten op. Charleroi wist er een aantal keer dreigend uit te komen. Vijf minuten voor het einde wist Heymans zijn tweede doelpunt te maken.

Cercle Brugge gelijk tegen AS Monaco
Cercle Brugge en AS Monaco namen het tegen elkaar op in het Centre de Performance in La Turbie. Cercle Brugge en moederclub Monaco hielden elkaar in evenwicht. Groen-zwart startte met een sterk basiselftal en kreeg na tien minuten al een strafschop.

Kevin Denkey staat nog altijd onder contract bij Cercle Brugge. De spits ging achter de bal staan en zette Cercle Brugge op voorsprong. De voorsprong van Cercle Brugge bleek van korte duur. Binnen een minuut maakte Monaco de gelijkmaker. Verder werd er niet meer gescoord in het duel.