'Rode Duivels spelen match tegen Is­raël definitief in het buitenland'

'Rode Duivels spelen match tegen Is­raël definitief in het buitenland'

13 juli om 09:55
Laatste update: 13 juli om 09:57

De Rode Duivels zijn genoodzaakt het duel tegen Israël in het buitenland te spelen. Geen enkele Belgische stad wil het duel van 6 september namelijk op zich nemen. Dat meldt De Morgen.

De match tussen de Rode Duivels en Israël in de UEFA Nations League is veelbesproken vanwege de nood aan veiligheidsmaatregelen. Belgische steden waaronder Luik, Brussel, Leuven, Antwerpen en Brugge durven het niet aan om het duel te hosten.

Bovendien komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan en lijken gemeenten daardoor niet happig op het organiseren van het duel vanwege politieke overwegingen.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) overlegt daarom momenteel met de UEFA over een alternatieve locatie. De Pancho Arena in Hongarije is een van de opties.

De KBVB had de match liever in eigen land gezien. De bond loopt namelijk inkomsten mis als het duel in het buitenland wordt gespeeld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.