Geen RSC Anderlecht, wel Schotland: 'Schmeichel kiest voor Celtic'

UPDATE: 'Schmeichel (ex-Anderlecht) naar Celtic, contract ligt klaar voor Deen'

13 juli om 12:01
Laatste update: 13 juli om 12:01

Een terugkeer van Kasper Schmeichel naar RSC Anderlecht lijkt inmiddels zo goed als onbestaande. De Deense doelman genoot na zijn seizoen bij paars-wit van heel wat interesse en heeft nu gekozen voor Celtic.

Dat weet onder meer transfergoeroe Fabrizio Romano. Van een 'here we go' is er nog geen sprake, maar volgens de Italiaanse journalist zijn er wel al gesprekken gevoerd en staan beide partijen dicht bij een overeenkomst.

De Deen ontving ook aanbiedingen uit Saudi-Arabië en van Wolverhampton, maar heeft nu gekozen voor een eerste Schotse avontuur bij de topclub Celtic. Daar zal hij het vertrek van Joe Hart moeten opvangen, die afscheid heeft genomen van het profvoetbal. Schmeichel zal daardoor ook opnieuw samenwerken met Brendan Rodgers, die van 2019 tot 2022 zijn trainer was bij Leicester City.

Voor Schmeichel eindigt het Belgisch avontuur dan ook na amper één seizoen. Hij kwam uiteindelijk 32 keer uit voor RSC Anderlecht en hield daarin acht keer de nul.

UPDATE: Schmeichel wordt volgens Fabrizio Romano de nieuwe doelman van Celtic. Volgens de transferjournalist gaat Schmeichel een eenjarig contract tekenen tot 2025. Hierin wordt een optie voor een extra seizoen opgenomen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.