Bayern München met Vincent Kompany willen Désiré Doué halen

'Kompany wil goudhaantje van Stade Rennes halen, Fransen weigeren bod'

12 juli om 17:40

Stade Rennes staat er ondertussen wel om bekend. Na elk seizoen worden de sterkhouders weggeplukt door de absolute Europese topclubs. Na Enzo Le Fée, die enkele dagen geleden naar AS Roma vertrok, lijkt nu ook goudhaantje Désiré Doué de club te kunnen verlaten. Bayern München bracht alvast een bod uit.

Volgens journalist Santi Aouna is Doué absolute prioriteit bij Bayern. Der Rekordmeister zag een bod voor het Franse talent echter geweigerd worden. Naar verwachting zal de club met hoofdcoach Vincent Kompany snel met een verbeterd voorstel komen. 

Doué is een 19-jarige flankspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De Franse jeugdinternational met Ivoriaanse roots mocht het afgelopen seizoen 31 wedstrijden spelen in de Ligue 1 en kon daarin 4 keer de netten doen trillen. Daarnaast gaf hij 5 assists. Zijn marktwaarde bedraagt zo'n 30 miljoen euro.

Een leuk weetje is dat hij samen met zijn twee jaar oudere broer, Guéla Doué, bij Rennes speelt. Die laatste is ondertussen international bij Ivoorkust. Naast de broers Doué is ook hun neef, Yann Gboho, geen onbekende in de Jupiler Pro League. Hij verruilde in januari Cercle Brugge voor Toulouse FC. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.