KV Kortrijk heeft nog heel wat werk: "Vandaag zijn we bij de zwaksten"

12 juli om 12:00

KV Kortrijk kon zich vorig seizoen maar ternauwernood redden. Freyr Alexandersson wil nu een rustiger seizoen draaien, maar dan is er wel versterking nodig.

KV Kortrijk speelt op 28 juli al tegen KAA Gent, maar dat is de transfermarkt nog volop bezig. "Het zou een droom zijn dan al klaar te zijn, maar het is niet realistisch", vertelt hij aan Krant Van West-Vlaanderen. "Maar we konden ons vorig seizoen pas redden in de laatste minuten én we verloren negen spelers. Maar we kunnen niet wachten tot in september om klaar te zijn, want vandaag zijn we nog steeds één van de zwakste ploegen van eerste klasse."

Alexandersson is heel voorzichtig voor het nieuwe seizoen. "Zonder clubs te kunnen noemen: ik leerde uit vorig seizoen dat er minstens drie of vier clubs niet gerust aan de competitie mogen beginnen. Ik denk dat sowieso de clubs die uit tweede klasse komen (Beerschot en Dender, red.) het moeilijk gaan krijgen, maar vandaag hoort Kortrijk daar ook bij. Maar ik benadruk: vandaag. Tegen eind juli moeten we al veel verder staan."

KV Kortrijk had vorig seizoen barrages nodig om zich te redden. Daarin toonde het zich sterker dan Deinze uit 1B.