Rode Duivels verliezen binnenkort plek in top 5 FIFA World Rankings

Rode Duivels vallen binnenkort buiten top 5 van FIFA World Rankings

12 juli om 08:00

De Rode Duivels schopten het niet verder dan de achtste finales van het EK. Dat resultaat heeft gevolgen voor de FIFA World Rankings. De Rode Duivels bevinden zich binnenkort namelijk niet meer in de top 5.

Het EK is nog niet afgelopen en de rankings zijn officieel nog niet helemaal bijgewerkt, maar door de tegenvallende resultaten op het EK zullen de Rode Duivels zakken van plek drie naar plek zes.

Spanje, finalist van dit EK, gaat klimmen en mag deel uit gaan maken van de top 5. De finale tussen Spanje en Engeland gaat uitmaken welk van de twee landen op de derde plek van de FIFA World Rankings komt.

De FIFA World Rankings zijn van belang omdat daar naar gekeken wordt voor lotingen omtrent WK-kwalificaties. Of dat voor het WK 2026 opnieuw gaat gelden, moet nog blijken. Het kan namelijk ook zijn dat Nations League-prestaties gaan uitmaken of de Rode Duivels weer groepshoofd worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.